Důležité informace k podávání přihlášek pro studium na střední škole

od | 02. 02. 2024 | Aktuality | 0 komentářů

Vážení rodiče, milí uchazeči,
1. února se pro vás měl otevřít systém DIPSY. Bohužel došlo k nějaké drobné chybě a systém nefunguje, měl by se otevřít v nejbližších dnech. Ale nezoufejte, nepojede-li elektronická forma podávání přihlášek, pořád máte v záloze tu “papírovou”.

Z mé strany alespoň pár drobných rad:

  1. Veškeré formuláře, které potřebujete, najdete ke stažení na našich webových stránkách v sekci Uchazeč – Přijímací řízení.
  2. Číhejte každý den na otevření digitálního přihlašovacího systému DIPSY, přihlášky lze letos podávat pouze do 20. února a čas letí. Možná termín MŠMT posune (psal denní tisk).
  3. Pokud budete volit papírovou formu přihlášky (což vám asi v současné situaci doporučuji), nesete ji spolu s přílohami na všechny vámi vybrané školy. Do systému DIPSY ji pak navede ta škola, kterou máte na 1. místě.
  4. A teď pozor - jsou mezi vámi tací, kteří si na všechna 3 místa dáváte obory na naší škole (z čehož máme obrovskou radost), přičemž na 2 místa píšete obory, které ale mají STEJNÝ KÓD - A TO NELZE!

Na jedné škole musíte vybrat obory s různými kódy!
Takže - na 1. místo dáte obor, na který chcete nejvíce, na 2. místo ten, na který chcete trochu méně (a má jiný kód) a na 3. místo ten, na který chcete ještě trochu méně (a má zase jiný kód než ty dva předchozí. Pokud si ale nebudete vědět rady, volejte na sekretariát, paní Kubatková vám poradí.

Vážení rodiče, kteří jste si pro své dítě vybrali obory Elektrotechnika (26-41-M/01)Mechanik elektrotechnik (26-41-L/01) a jejich zaměření

  1. 26-41-M/01, Elektrotechnik pro informační technologie,
  2. 26-41-M/01, Elektrotechnik pro alternativní zdroje energie a elektromobilitu,
  3. 26-41-L/01, Počítačové systémy a sítě,
  4. 26-41-L/01, Digitální technika a mechatronika,

jsem si plně vědoma, že to některým z vás, kteří už máte vše nachystané, může způsobit potíže, budete třeba muset jít znovu k lékaři nebo znovu vypsat přihlášku. Je mi to opravdu moc líto a všem se omlouvám – my jako škola jsme poprvé vstoupili do DIPSY 16. ledna a do té doby jsme vůbec netušili, jak bude celý systém vypadat. Bohužel, nevypadá úplně tak, jak bychom potřebovali.

Nicméně abychom vám přihlašování na naši střední školu udělali co nejvíce komfortní, museli jsme zvolit variantu nedělení oboru na jednotlivá zaměření a tím zvýšit vaše šance na přijetí, pokud si jeden z těchto oborů vyberete (k zaměření dochází až od 3. ročníku). Zvolením této varianty totiž nemusíme dělit počet přijímaných žáků na „dvě poloviny“, když dopředu nemůžeme tušit, k čemu budou žáci na konci 2. ročníku studia tíhnout.

Ostatní obory jsou „v pohodě“, tam různá zaměření nejsou. Všechny kódy a názvy oborů najdete na našem webu.


Co tedy říci závěrem?
Přeji vám všem krásné jarní prázdniny, pokud už je také máte, odpočiňte si, naberte nových sil, obrňte se svatou trpělivostí, budete to mít náročné.

My všichni vám držíme palce, ať to všechno klapne, a děkujeme za pochopení.

Mgr. Simona Daňhel Sudacká
zástupkyně ředitele

5 3 Hlasy
Hodnocení
Odebírat
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Skip to content