Informace uchazečům – lékařské posudky

od | 17. 01. 2024 | Aktuality | 0 komentářů

Vážení rodiče, uchazeči,
v pondělí 15. ledna se otevřel digitální přihlašovací systém pro podávání přihlášek na střední školy DiPSy (dále jen DiPSy). Ale pozor – otevřel se pouze školám.

Vám, rodičům, se DiPSy otevře až 1. února.

Naším úkolem (tedy úkolem střední školy) je teď nahrát do systému kritéria přijímacího řízení (zatím si je můžete přečíst na našich webových stránkách www​.ssph​.cz), názvy školních vzdělávacích programů všech našich oborů (znáte je z našeho letáčku, popř. z webových stránek), počty přijímaných žáků a všechny přílohy, které jako škola vyžadujeme.

Vy, rodiče a uchazeči, budete vkládat do DiPSy přihlášku a přílohy v období 1.–20. února 2024. Dříve se vám systém neotevře.

A nyní pár informací k lékařským posudkům:
Na našich webových stránkách (https://​www​.ssph​.cz/​p​r​i​j​i​m​a​c​i​-​r​i​z​eni) naleznete lékařský posudek ve formátu XLSX – tento si stáhnete, vyplníte a vytisknete. Nebo si jej vytiskněte a pak ručně vyplňte. Do kolonek „Kódy oborů“ a „Názvy oborů“ můžete vyplnit všechny 3 obory, do kterých se vaše dítě hlásí (je jedno, jestli je to na jedné škole, či více školách) – k lékaři tedy jdete pouze s jedním lékařským posudkem (to je novinka pro letošní školní rok). Víme, že mnozí lékaři to nevědí a vyžadují staré a již neplatné formuláře – nedejte se odbýt a hezky jim to vysvětlete.:-)

A teď pozor – společně s lékařským posudkem si vytiskněte také dodatek k lékařskému posudku, vyberete si ten, který patří k vašemu vybranému oboru. Pokud budete mít na přihlášce třeba 3 obory na naší škole, vytisknete si tři dodatky (POZOR – ne všechny školy mají tyto dodatky k dispozici, není to povinné). Dodatky obsahují zdravotní obtíže, které mohou omezit žáka při vzdělávání v určitém oboru. Lékař by je měl znát, aby dal na lékařský posudek razítko. Takže zjednodušeně řečeno – aby to lékař nemusel nikde hledat, vy mu to rovnou donesete.

Z loňských zkušeností víme, že některým lékařům trvalo potvrdit lékařské posudky velmi dlouho, dokonce až 3 týdny. Nenechávejte si to tedy na poslední chvíli. Navíc se obávám, že spousta lékařů vůbec netuší, že letos je zkrácena doba podávání přihlášek (pouze do 20. 2.). A zdravotní způsobilost je povinným kritériem u přijímacího řízení. A pozor – v únoru jsou také jarní prázdniny a ne všichni lékaři budou ordinovat.

V závěru tedy mé shrnutí a doporučení – pokud již máte vybrané 3 obory, vyplňte si lékařský posudek, vytiskněte dodatky a utíkejte k lékaři co nejdříve. Určitě si to nenechávejte až na únor.

Rodiče, uchazeči,
ze srdce vám přeji, ať se všechno podaří, kdybyste něco potřebovali, volejte na sekretariát paní Kubatkové, ta ví všechno, a co neví, zjistí.

Mgr. Simona Daňhel Sudacká
zástupkyně ředitele

4.6 5 Hlasy
Hodnocení
Odebírat
Upozornit na

0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Skip to content